top of page

EMO-eten

Ik merk in de praktijk dat velen onder ons eigenlijk wel weten wat gezond eten is. Het lukt eventjes om onze levensstijl aan te passen, maar om één of andere reden hervallen we terug in onze oude gewoontes. Of doorgaans eten we wel gezond, maar het loopt heel vaak mis als we thuis komen van ons werk of als de kids eindelijk in bed liggen en je de zetel voor jou alleen hebt.

 

Door je lichaam terug te geven waar het recht op heeft, bouw je opnieuw een vertrouwensband op. Een Sana coaching lost dus vaak heel wat problemen op. Maar bij anderen is het niet zozeer het eten (of het niet eten) dat het probleem is, maar zit er een onderliggende oorzaak. Daar gaan we samen naar op zoek. 

Emo-eten doe je om een bepaalde gedachte of om een bepaald gevoel te verdoven. Het is jouw manier geworden om je (even) gelukkig te voelen en te relaxen. Dat helpt op korte termijn. Maar op lange termijn kan het een negatieve invloed hebben op de kwaliteit van je leven.

Om los te komen uit de vicieuze cirkel waarin je misschien verdwaald bent, is het belangrijk om terug te durven VOELEN.
"Waaróm eet ik nu eigenlijk?".
"Waarom crave ik zo hard naar dat stukje chocolade en is het pas oké zodra ik het achter de kiezen heb?".
Laat mij je helpen om een stapje opzij te zetten en te herkennen welke de saboterende stemmetjes zijn die je in je vertrouwde patroon houden. Zij maken dat je maar niet tot de levensstijl komt die je zo graag zou willen, maar niet lijkt te kunnen volhouden.
bottom of page