top of page
 • Instagram
 • Instagram
 • Instagram

Eten om andere redenen dan honger

Ik merk in de praktijk dat velen wel wéten wat gezond eten is. Het ontbreekt hen niet aan kennis over gezonde voeding. Eten op zich is niet hun probleem. Er is iets onderliggend dat aandacht vraagt. En daar zijn ze zich vaak niet van bewust.

Als het jou doorgaans lukt om je levensstijl een poosje aan te passen, maar je om één of andere reden terug hervalt in je oude gewoontes, ben jij misschien ook zo iemand. Of misschien eet je doorgaans wel gezond, maar loopt het mis als je thuis komt van het werk? Of als de kids eindelijk in bed liggen en je in de zetel kan ploffen? Er is een reden WAARÓM je dit doet
.

 


Heb je er ooit al bij stil gestaan dat, als je een oncontroleerbare snoepdrang ervaart, dit een signaal kan zijn van iets onderliggend dat aandacht vraagt?
 

 

Door je lichaam terug te geven waar het recht op heeft, bouw je opnieuw een vertrouwensband op met je lijf. Als je een jarenlange diëter bent heb, heb je allicht heel wat angsten en saboterende gedachten. Voor je aan de slag kan met praktische tips en tricks, is het nodig dat je basis goed zit: je hebt een goede relatie met voeding én met je lichaam nodig.

Er zijn heel wat redenen waarom we aan emo-eten, gewoonte-eten, vervelings-eten, reward-eating etc. doen. We kunnen pas tot duurzame gedragsverandering komen als we eerst gaan onderzoeken welke reden op ons van toepassing is. Zodra we onze triggers leren herkennen, zijn we vertrokken. En daar help ik je bij a.d.v. oefeningen en handige stappenplannen. 

Emo-eten bijvoorbeeld doen we om een bepaalde gedachte of om een bepaald gevoel te verdoven. Eten is dan vaak een vlucht om niet te hoeven voelen wat er in ons leeft. Het is een manier geworden om ons (even) gelukkig te voelen en te relaxen. Dat helpt op korte termijn. Maar op lange termijn kan het een negatieve invloed hebben op de kwaliteit van ons leven.

Om los te komen uit de vicieuze cirkel waarin je misschien verdwaald bent, is het belangrijk om terug te leren VOELEN:

"Waaróm eet ik nu eigenlijk?".
"Waarom crave ik zo hard naar dat stukje chocolade en is het pas oké zodra ik het achter de kiezen heb?".

En voelen, dat kan je pas als je terug in contact komt met je lichaam. Je lichaam dat je misschien al maanden (of is het al jaren?) haat. Hoe kan je in contact komen met iets of iemand die je haat?

De trajecten die ik opstel, gaan om veel meer dan voeding alleen. Ze draaien om de 5 pijlers van een gezonde levensstijl:
1. Voeding
2. Beweging
3. Stressmanagement
4. Slaaphygiëne
5. Zelfzorg

Laat mij je helpen om:

 

 • Terug in contact te komen met je lichaam (dat je misschien al jaren haat?) zodat je het de moeite vindt om er terug écht goed voor te zorgen.
   

 •  Dat stapje opzij te zetten en te leren herkennen welke de saboterende stemmetjes zijn die je in je vertrouwde patroon houden. Zij maken dat je maar niet tot de levensstijl komt die je zo graag zou willen, maar niet lijkt te kunnen volhouden.
   

 • Zélf terug aan te voelen wát je moet eten en hoeveel. Lijstjes helpen hier níet bij. Jij bent de expert van je lijf, alleen jij kan weten waar je behoefte aan hebt. Je bent alleen vergeten hoe je dat weer doet. Ik leer je om terug vanuit vertrouwen bewuste keuzes te maken.
   

 • Je aan de hand van stappenplannen en concrete oefeningen te leren hoe je in verschillende impuls-situaties kan overgaan tot een bewúste keuze om iets wel of niet te eten.

Zin om hiermee aan de slag te gaan?
Dan is het traject

“BYE ongelukkige diëter.
HELLO fitte, zelfbewuste ik!” 

iets voor jou!
 • Instagram
 • Facebook
bottom of page