top of page

Werking en tarieven

Werking:

Eerste consultatie (1u):
 

Voor de 1e consultatie plaatsvindt, stuur ik je via mail enkele documenten op die je dient in te vullen en mee te brengen naar onze afspraak. Op basis van die documenten kan ik al een 1e analyse maken van hoe je eet en heb ik zicht op je medische achtergrond, je eventuele dieetgeschiedenis en de eventuele vragen die je nu al hebt.

Wat gaan we doen?

1) We bespreken de documenten die je meegebracht hebt. Tijdens  onze kennismaking wil ik een zicht kunnen hebben op:​
 

 • Welke jouw eetgewoonten zijn;

 • Welke jouw valkuilen zijn en welke de momenten zijn waarop je het moeilijk hebt;

 • Welke jouw eventuele eerdere dieetpogingen waren en waarom je je er niet goed bij voelde (anders zou je mij immers niet contacteren ;-));

 • Hoe sterk jouw dieetmindset is en in welke mate dit jouw leven, het bereiken van je doel en je geluksfactor beïnvloedt; 

 • Hoe jouw dagelijkse leven eruit ziet en waar we dus allemaal rekening mee moeten houden;

 • Welke jouw ultieme doel is en jouw concrete verwachting naar mij toe;

 • Welke jouw angsten/bezorgdheden zijn.


2) Ik leg je uit welke mijn doelstellingen zijn met jou en waarom ik uit ervaring weet dat deze aanpak er ééntje is die wél duurzaam kan zijn. Ik ben een anti-dieet en anti-gewichts diëtiste. Het is bewezen dat diëten en focussen op gewichtsverlies NIET werken. Misschien heb je dat zelf ook al ervaren. Ik leg je uit waarom en hoe wij het samen anders gaan doen.
 

3) Ik licht ook toe waarin ik me onderscheid van andere diëtisten. Je contacteert specifiek mij. Dat moet een reden hebben. Ik wil afstemmen of we op dezelfde golflengte zitten alvorens er samen vollenbak in te vliegen. Een goede connectie is superbelangrijk. We praten hier niet over een paar schoenen, wel over jouw leven en jouw comfortzone. 
 

4) Ik geef je een tool mee die je helpt om in kaart te brengen met welke punten we concreet aan de slag zullen gaan. Aan elk punt koppelen we concrete initiatieven die haalbaar zijn in je drukke leven.  Zo stellen we een persoonlijk én haalbaar plan op. Elke sessie evalueren we, sturen we bij en nemen we al dan niet extra aandachtspunten op. Jouw plan is gebaseerd op je huidige eetgewoontes en je doelstellingen

 

5) Als er tijd over is en als je dat graag wil, doen we een aantal metingen*: bepaling van je  % spieren, % vet en % vocht. Gewicht en BMI zijn immers nietszeggende getallen. Ik leg je uit waarom.
Deze bepaling van je lichaamssamenstelling is voor mij niet het belangrijkste. ​Eén van mijn doelstellingen is dat je stilletjes aan leert los te komen van je weegschaal en van externe indicatoren. Ik zou willen dat je terug gaat VO
ELEN wat bewust bezig zijn met voeding, beweging en je levensstijl écht met je doen.

Tweede consultatie (1u):
 

Omdat ik in de 1e sessie graag ruim de tijd neem om bovenstaande door te praten, komen we er meestal niet toe om al heel concreet met onze voeding aan de slag te gaan. Teveel informatie in één sessie verwerken, is niet aangeraden. Je kan geen 5 dingen in één keer aanpassen, dit houd je niet vol waardoor je je "gefaald" voelt en kan afhaken.  Ik werk liever trager en grondig, zodat we stapje per stapje je nieuwe gewoontes kunnen integreren en je niet overrompeld wordt.  
 

Wat gaan we doen?

 

 1. Elke sessie bereid ik uitgebreid voor. Echter, elke sessie start ik met de vraag hoe je je voelt, of je nog vragen hebt bij de reeds besproken materie en of je de aandachtspunten uit de vorige sessie beheerst. Is dat laatste niet het geval, heeft het geen zin om nog extra hooi op de vork te nemen. We gaan aan de slag met datgene wat voor jou op dat moment prangend is. Is alles duidelijk, werken we verder aan het vervolg. 
   

 2. In ons traject samen hebben we het over voeding, uiteraard. Evenveel aandacht schenk ik aan jouw mindset, jouw gedachten en gevoelens. Net omdat die hetgeen je eet, superhard beïnvloeden. In de meeste gevallen zit in elke consultatie een combinatie van beiden.
   

 3. We starten we met de belangrijkste maaltijd van de dag: het ontbijt. We focussen ons niet louter en alleen op wat je eet, maar op je hele ochtendgebeuren: werken aan onze voedingsgewoontes gaat veel verder dan voeding alleen. Ik leer je meteen ook de basisbeginselen over het lezen van etiketten met tips en tricks over waar je op moet letten om zelf een gezonde keuze te maken bij aankoop van typische producten die je kan eten bij het ontbijt.
   

 4. De omschakeling naar een gezond eetpatroon gebeurt niet van de ene dag op de andere. Het vergt organisatie, bewustwording en planning. Bovendien zullen zich gaandeweg ons traject situaties voordoen waardoor je geneigd bent om af te haken. Ik leg je uit hoe we dit aanpakken en geef je een tool mee die je hierbij help.
   

 5. Na afsloop van elke sessie vatten we samen wat je concreet meeneemt uit ons gesprek en welke je aandachtspunten zijn tegen onze volgende afspraak.

Vervolgconsulten (1u of 30 min. afhankelijk van wat jij wil):

In deze gesprekken zal je gecoacht worden om je vooropgestelde doel te bereiken. Deze verdere gesprekken zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat je resultaat behaalt én behoudt.

Wat gaan we doen?

 

 1. De focus blijft voeding en mindset:
  --> Voeding: elke sessie nemen we er een eetmoment bij. We gaan aan de slag met tussendoortjes en schakelen over naar lunch en avondmaal (of een andere volgouder, waar jij nood aan hebt). 
  --> Jouw gedachten en gevoelens die je levensstijl beïnvloeden: we bespreken welke soorten honger je nog hebt, naast “fysieke” honger en gaan op elk van die soorten honger in met concrete stappenplannen.

   

 2. Voor zij die me specifiek consulteren voor de Sana-methode, leg ik Sandra's Sana 7 stappenplan uitgebreid uit. Dat plan vat het geheel nog eens netjes samen en zal je helpen om jouw aandachtspunten nog beter te kunnen integreren en vol te houden. Per Sana stap geef ik je informatie en allerlei tips waaruit we de aandachtspunten kiezen waar jij de focus op kan leggen. 

Bepaling van je lichaamssamenstelling d.m.v. een bio-impedantiemeting: dit is een meting van je lichaamssamenstelling d.m.v. een Body Composition Analyzer van Tanita, een geavanceerd meetinstrument dat naast het gewicht ook de lichaamssamenstelling analyseert: spiermassa, vetmassa, vochtmassa, botmassa, gewicht in kg, vetpercentage, vetmassa in kg, vetvrije massa in kg, spiermassa in kg, lichaamsvocht-percentage, lichaamsvocht in kg, BMI, botmassa, fysieke waardering, viscerale vet waarde, BMR en metabolische leeftijd. Meer info op https://tanita.nl/faq/ . Je mag hiervoor al je kleren aanhouden, enkel je schoenen en sokken moeten uit. 
Tarieven:

Ik werk met drie systemen:
 

 1. Ofwel kies je voor de klassieke coaching. Hierbij noteer je als coachee tijdens de sessie zelf.

  Prijzen incl. administratieve kosten vanaf 1/01/2023:

  Voor losse sessies:

  60 minuten: 67€
  30 minuten: 34€
  10 minuten (= louter de bio-impedantiemeting, geen bespreking): 12€

  Traject van 5 sessies: 10% korting:
  302€ voor 5 uur coaching (i.p.v. 335€)


   

 2. Ofwel kies je voor de"deluxe"coaching, waarbij ik voor jou noteer en ik je via e-mail een samenvatting van de coaching stuur met prints van de doorlopen stappen en tips. Je ontvangt als het ware een naslagwerkje op maat van jezelf. Tussen de sessies door kan je me mailen of bellen met vragen of voor tussentijds advies.

  Prijzen incl. administratieve kosten vanaf 1/01/2023:

  Voor losse sessies:

  60 minuten: 89€
  30 minuten: 56€
  10 minuten (= louter de bio-impedantiemeting, geen bespreking): 12€

  Tr
  aject van 5 sessies:
  10% korting:
  401€ voor 5 uur coaching (i.p.v. 445€)


   

 3. Sommigen kiezen na afloop van een traject voorimpedantiemetingen. Voor mij is een bepaling van de lichaamssamenstelling nooit de focus. Ik beschik echter over het materiaal, dus wil je dat graag, kan je louter een lichaamssamenstelling doen, zonder coaching:

  Voor losse metingen: 12€ (je bent ongeveer 10 minuutjes binnen).

  5 beurten kaart: 10% korting
  54€ (i.p.v. 60€)

Stap per stap op jouw eigen tempo werken, is voor mij het allerbelangrijkste en is in mijn ogen de enige duurzame weg naar succes. Gun jezelf dus tijd.  Persoonlijk vind ik de keuze voor een traject daarom altijd de beste keuze. Je kan op enkele maanden niet veranderen waar je misschien al jarenlang tegenaan loopt. Dit verwachten, is thé key tot falen.

Op de vraag hoeveel sessies een traject duurt, kan ik niet antwoorden. Ook niet op de vraag hoeveel tijd er tussen 2 consultaties dient te zitten. Dat is voor iedereen verschillend, net omdat ieders leven en timemanagement er anders uit ziet. We evalueren dit na elke consultatie. 
Als RIZIV erkende diëtiste heb je recht op terugbetaling. Downbload het terugbetalingsdocument op de website van je ziekenfonds en breng het mee naar onze consultatie.

Een coaching is een investering in jezelf die je heel je leven zal meedragen (dat 

B E L O O F ik plechtig!). Mijn betrachting is dat ik de allerlaatste professional ben die je ooit dient te contacteren om je wegwijs te maken in de wonderbare wereld van voeding. Door mij te contacteren, beslis je om jouw (schijn)veilige vertrouwde pad van ingebakken gewoontes te verlaten en een nieuwe weg in te slaan. Laat mij jouw gids zijn in dat labyrint en je helpen om op jouw tempo voedingsgewoontes te introduceren die haalbaar zijn, die goed aanvoelen én die je de rest van je leven met plezier kan aanhouden. 

Enkel op afspraak.

Logo-Julie-NMD.jpg

Gediplomeerde voedingsdeskundige, diëtiste
en Sanacoach in Sint-Pieters-Leeuw 

bottom of page