top of page
Geometric Shapes

Over mij

Ik ben Julie,

een diëtiste die jou helpt naar een gezond en gelukkig leven

door te stoppen met diëten en te starten met liefdevol zorg dragen voor jezelf.

julie2

Opdat je de mens achter de diëtiste zou leren kennen, stel ik me graag voor in
10 korte puntjes:

​

  1. Ik ben 39 jaar oud.
     

  2. Ik ben 11 jaar samen met mijn vriend, Steven.
     

  3. We hebben twee zoontjes: Cesar (5 jaar) en Medard (een baby’tje, dit jaar geboren).
     

  4. Mijn hobby’s zijn tennissen, skiën, lezen, koken, eten, rondkuieren in de stad, lekkere koffie drinken, body & welness.
     

  5. Ik ben introvert en hoog sensitief.
     

  6. Mijn lievelingseten is pasta en ik ben zot van melkchocolade.
     

  7. Mijn favoriete artieste is Céline Dion (die hard fan! 😊). Ik hou vooral van Franse muziek.
     

  8. Mijn diëtistenpraktijk bestaat sinds 2019. Voordien werkte ik 13 jaar als kwaliteitsverantwoordelijke bij Colruyt Group.
     

  9. Ik heb in 2003 voedings- en dieetkunde gestudeerd aan de Erasmus Hogeschool in Jette. In 2016 deed ik die studies opnieuw om, na mijn carrière in de voedingsindustrie, weer helemaal up-to-date te zijn.
     

  10. Ik heb mijn hart verloren in Californië. Valencia is mijn favoriete stad (waar ik zó graag zou willen wonen!).

Het was 2006. Ik was 21 toen ik afstudeerde aan de Erasmus Hogeschool Brussel als geregistreerde diëtiste. Ik voelde me als schoolverlater niet zelfzeker genoeg om mensen te begeleiden. In plaats van aan de slag te gaan als diëtiste, koos ik voor de voedingstechnologie, het andere luik van mijn studie voedings- en dieetkunde. Ik startte in de bedrijfswereld als kwaliteitsverantwoordelijke voeding.

Hoewel bijscholingen en vakliteratuur de revue bleven passeren, schreef ik me in 2016 terug in aan de EHB. Het idee bloeide om alsnog 1-op-1 begeleidingen te geven. Voeding is een wetenschap die zodanig evolueert, ik vond een update dus zeker op zijn plaats.



In 2018 maakte ik kennis met Sandra Bekkari. Ik was meteen verliefd!
Haar Sana-methode is de klassieke voedingskunde vertaald in een overzichtelijk, praktisch stappenplan. Haar recepten zijn fantastisch: voedzaam, makkelijk én lekker. Ik voelde mezelf zoveel fitter en gezonder en ik slankte af, zonder te diëten. Begin 2019 bood ze me de kans om als Sana-coach aan de slag te gaan in haar team, wat voor mij hét duwtje in de rug was om mijn kennis professioneel te gaan uitbouwen. Mijn diëtistenprakrijk was geboren!


 

In 2020 hoorde ik voor het eerst over intuïtief eten. Ik was sceptisch.
Maar hoe meer ik erover las, hoe meer puzzelstukjes er in elkaar pasten. Ik volgde bijscholingen en verdiepte me in de materie. En *BAM*: ik begreep éindelijk waarom de meesten wel weten wat gezonde voeding is, maar waarom het zo moeilijk is om dit toe te passen. De reden? Omdat er onderliggende factoren zijn die een gezonde levensstijl belemmeren. Als gewichtsneutrale intuïtief eten-diëtiste ga ik die factoren, anders dan in de Sana-methode, onderzoeken en vastpakken.


Achteraf bekeken denk ik dat de onzekerheid die ik als schoolverlater voelde om een diëtisten praktijk te starten, niet alleen schuilde in mijn persoonlijkheid. Maar ook in de aanpak die me aangeleerd was: klassieke dieetkunde. Hoe kon ik iets uitdragen wat mij zelf zo hard tegen de borst stootte? Mensen restricties opleggen, calorieën laten tellen, schema's meegeven, meten en wegen om hun vooruitgang te boeken. Dit is een manier van leven die niet bij mij past. Waarom zou ik het dan uitdragen naar anderen?


 

Ik doe dus niet aan klassieke begeleiding zoals je die ooit misschien al gehad hebt.
Ik doe andere dingen:

 

  1. Ik werk aan je mindset: ik leer je
    Hoe je voorgoed uit de dieetcultuur stapt, zelfs als je wilt afslanken.
    Hoe je vrede sluit met voeding.
    Hoe je je lichaam liever leert zien in een maatschappij waarin "dun zijn" quasi een levensdoel is.
    Hoe je met je emoties leert omgaan zonder voeding te gebruiken.
    Je gedrag te begrijpen en oorzakelijk te werken.


    Dit doe ik a.d.v. de principes van intuïtief eten.

     

  2. Ik werk aan je gedrag: ik geef je:
    Praktische gedragsadviezen op vlak van voeding, beweging en zelfzorg (slaap – stress – opladen).
    De kennis om wegwijs te geraken in het overaanbod in de winkel.
    Hoe je elke maaltijd gevarieerd, voedzaam en verzadigend samenstelt.


    Dit doe ik a.d.v. de pijlers van de Sana-methode en de klassieke voedingskunde.

julie
Logo-Julie

Gediplomeerde voedingsdeskundige, diëtiste en Sana-coach voor Sandra Bekkari.

  • Instagram
  • Facebook
bottom of page